היתרון הגדול של הגרייה המגנטית למוח הוא שללא כאבים וללא הרדמה אנו מצליחים להפעיל מערכות שלמות במוח בעזרת הפעילות של הסליל האלקטרומגנטי. משתמשים בגרייה מגנטית בפסיכיאטריה לטיפול בדיכאון. ניתן לבצע את הגרייה במצבים של דיכאון שלא הגיב לטיפול תרופתי, בדיכאון אצל אנשים אשר לא מעוניינים לקחת תרופות או כאשר אנו רוצים לקצר את הזמן בו האדם שרוי בדיכאון. הסליל המגנטי יכול לזרז את הפעילות של התרופות נוגדות הדיכאון.
בעשרים השנים האחרונות, מתפתחת בפסיכיאטריה השיטה של גרייה מגנטית למוח TMS. בשיטה זו המטפל מצמיד סליל אלקטרומגנטי לאזורים נבחרים בקרקפת. הסליל האלקטרומגנטי מעביר למוח גלים מגנטיים אשר גורמים לפעילות של תאים במוח שנמצאים באזור בו הגל עובר. הפעילות של התא היא טבעית לחלוטין וזהה לזו שהייתה מתרחשת אם אותו אדם רצה למשל להזיז את אצבעות כף היד.
היתרון הגדול של הגרייה המגנטית למוח הוא שללא כאבים וללא הרדמה אנו מצליחים להפעיל מערכות שלמות במוח בעזרת הפעילות של הסליל האלקטרומגנטי. משתמשים בגרייה מגנטית בפסיכיאטריה לטיפול בדיכאון. ניתן לבצע את הגרייה במצבים של דיכאון שלא הגיב לטיפול תרופתי, בדיכאון אצל אנשים שלא מעוניינים לקחת תרופות או כאשר אנו רוצים לקצר את הזמן בו האדם שרוי בדיכאון. הסליל המגנטי יכול לזרז את הפעילות של תרופות נוגדות דיכאון.
הגרייה המגנטית יכולה להיות מהירה או איטית. בדרך כלל מתחילים עם גרייה איטית באונה הימנית-קדמית של המוח ועוברים לגרייה באונה השמאלית-קדמית במידה והתגובה הקלינית מתעכבת. הגרייה המגנטית מתבצעת באופן יום יומי במשך כ-20 יום. לפעמים יש צורך להאריך את תקופת הגרייה כדי להבטיח שההשפעה הטיפולית תהיה ממושכת יותר. הסיכויים להצלחה בטיפול זה הם 40%-50%. פרופסור לאון גרינהאוס, יועץ בכיר ב"מיינד קליניק", הינו בעל ניסיון נרחב בגרייה מגנטית ובין הראשונים בעולם להשתמש בשיטה זו לטיפול בדיכאון.